Steeds meer mensen kiezen ervoor om enkele weken na de geboorte van hun kindje een kraamfeest, babyshower of babyborrel te organiseren. Bij de geboorte van een baby hoort immers kraambezoek, maar niet iedereen vindt het prettig om weken- of maandenlang bezoek te ontvangen. Als jij graag het kraambezoek graag zoveel mogelijk in één keer ontvangt, is een kraamfeest organiseren een slim idee! Lees hieronder onze tips and tricks voor het organiseren van een kraamfeest.

Tips and tricks voor het organiseren van een kraamfeest

1. Begin ruim voor de uitgerekende datum met het organiseren van je kraamfeest
Met stip op nummer één: begin tijdig met het organiseren van het kraamfeest. Dus ruim voor de uitgerekende datum. Je wilt immers voorkomen dat je in je kraambed stress krijgt om alles rond te krijgen. Wij raden aan om zoveel mogelijk, het liefst alles, voor de bevalling te regelen. Zo houd je de voorbereidingen ontspannen.

2. Kies tijdig een locatie voor het kraamfeest
Bij het organiseren van een kraamfeest hoort natuurlijk de keuze voor een locatie. Kies je voor een kraamfeest thuis of huur je een locatie? Houd hierbij rekening met bijvoorbeeld het aantal mensen dat je wilt uitnodigen, de kosten van een gehuurde locatie en de rommel die een kraamfeest thuis met zich meebrengt. Wil je een locatie huren dan is het slim om ruim op tijd te reserveren, zodat je genoeg keuze hebt.

3. Stuur de uitnodiging voor het kraamfeest tegelijk met het geboortekaartje
Waarschijnlijk wil je meer mensen een geboortekaartje sturen dan je voor het kraamfeest wilt uitnodigen, dus dan is het handig om een aparte uitnodiging voor het kraamfeest te sturen. Om kosten en moeite te besparen stuur je de uitnodiging voor het kraamfeest mee met het geboortekaartje. Zo hoef je maar een keer naar de brievenbus. Eventueel kun je al eerder een ‘save the date’ per app sturen.

4. Laat anderen zoveel mogelijk helpen bij het organiseren van het kraamfeest
Misschien denk je er niet aan om mensen om hulp te vragen, maar veel mensen vinden het juist fijn om te kunnen helpen. Onze tip is om hier vooral gebruik van te maken! Vraag lieve mensen om je heen om bijvoorbeeld de versiering voor het kraamfeest te regelen, de uitnodiging te ontwerpen of lekkere hapjes te maken.

5. Denk ook aan de kinderen bij het organiseren van je kraamfeest
Misschien zullen er ook kinderen op het kraamfeest komen. Het is handig om hier bij het organiseren van het kraamfeest alvast rekening mee te houden. Richt een apart speelhoekje in voor de kinderen of zorg voor kleurplaten en knutselspullen. Zo kunnen ouders én kinderen genieten van het feest.

6. Een fijn plekje voor je pasgeboren baby
Een kraamfeest brengt veel gezellige drukte met zich mee. Dit zijn voor een pasgeboren baby veel indrukken. Denk daarom bij het organiseren van het kraamfeest alvast na over een rustig plekje voor je pasgeboren baby. Kun je de kinderwagen misschien in een rustig hoekje neerzetten of houd je jouw pasgeboren baby dicht tegen je aan in een draagzak of draagdoek? Ook kun je bij het organiseren van het kraamfeest alvast nadenken of je het prettig vindt als anderen jouw kindje vasthouden of dat je dat liever even uitstelt.

En dan is het zover: op naar een geweldig kraamfeest!
De tijd vliegt en dan is het zover: jouw kindje is geboren, de voorbereidingen zijn klaar en het is tijd voor het kraamfeest. Onze laatste tip is, geniet! Het is een bijzondere gebeurtenis, dus ontspan zoveel mogelijk en geniet ervan om jouw mooie kindje te showen aan de mensen om je heen!

Ben jij opzoek naar een origineel cadeau voor een kraamfeest? Klik dan hier voor de allerleukste rompertjes!