De winkels liggen vol met schattige babykleren, maar hoeveel babykleding heb je eigenlijk écht nodig voor je pasgeboren baby? Als je zwanger bent van je eerste kindje zul je jezelf dit ongetwijfeld afvragen. En wat voor babykleding heb je eigenlijk allemaal nodig voor je babyuitzet? In dit blog geven wij antwoord op de vraag hoeveel en welke babykleding je nodig hebt voor de eerste periode. En niet onbelangrijk: in welke maat.

Welke maat babykleding heb je nodig?
De meeste pasgeboren baby’s dragen de eerste weken maat 50. Tot 3500 gram passen baby’s hier vaak goed in. Krijg je een wat grotere baby? Dan kan het zijn dat maat 50 direct al te klein is en je baby meteen maat 56 past. Twijfel je of je voor maat 50 of maat 56 moet kiezen? Ons advies is om in ieder geval enkele rompers en pakjes in maat 50 te kopen. Ook is er babykleding verkrijgbaar in maat 50/56 (0 tot 3 maanden), zoals bijvoorbeeld deze leuke rompers. Handig hè? Hoef je ook niet te kiezen.

Hoeveel babykleding heb je nodig?
Rompers (minimaal 6)
Hoeveel babykleding heb je nu écht nodig voor je babyuitzet? Een baby draagt vrijwel altijd een romper. Een romper houdt je baby warm en het houdt de luier goed op zijn plek. Een romper is dan ook een onmisbaar kledingstuk. Geadviseerd wordt om minimaal zes rompers aan te schaffen voor je babyuitzet. Naar ons idee is dit het absolute minimum. Baby’s spugen, poepen en plassen heel veel en rompers worden dan ook gauw vies. Wij adviseren daarom om wat meer dan zes rompers te kopen voor je babyuitzet. Houd hierbij rekening met het seizoen. In de winter is het prettig om ook een aantal rompers met lange mouwen in huis te hebben. In de zomer kies je waarschijnlijk het liefste voor rompers met korte mouwen of zonder mouwtjes.

Op zoek naar een leuk cadeau voor een kraambezoek? Met een romper zit je altijd goed! Zeker met zo’n origineel exemplaar als deze.

Boxpakjes of kledingsetjes (minimaal 6)
Een baby draagt natuurlijk niet alleen een romper (hittegolven uitgezonderd), dus misschien vraag je jezelf af hoeveel babykleding je verder nodig hebt voor je babyuitzet. Geadviseerd wordt om minimaal zes setjes babykleding aan te schaffen. Dit betekent zes stuks bovenkleding en zes broekjes. In plaats van een truitje en een broekje kun je natuurlijk ook voor een leuk boxpakje kiezen. Houd er hierbij rekening mee dat een pasgeboren baby de eerste tijd de hele dag ligt en nog heel veel slaapt. Stugge spijkerbroekjes, truitjes met capuchons of leuke jurkjes met tule zitten dan niet lekker. Lekkere zachte stofjes zijn juist erg fijn voor je baby. Ook zijn pakjes en broekjes met ‘voetjes’ eraan een uitkomst: geen gedoe met sokjes die steeds uitgaan.

Sokjes (minimaal 4 paar)
Tenzij je alleen broekjes of pakjes met voetjes eraan hebt gekocht, heeft een baby ook sokjes nodig. Als je minimaal 4 paar in de kleinste maat (0 tot 3 maanden) in huis hebt, zit je zeker goed.

Mutsjes (minimaal 2)
Baby’s kunnen hun eigen temperatuur nog niet goed reguleren en verliezen veel warmte via hun hoofdje. Daarom dragen pasgeboren baby’s de eerste weken altijd een mutsje, ook in huis. Aangezien ook een mutsje weleens moet worden gewassen, heb je er minimaal twee nodig.

Een lekker warm jasje of vestje
Je weet nu hoeveel babykleding je nodig hebt voor in huis. Maar behalve kleding voor binnen heb je ook een jasje of vestje nodig voor als jullie de deur uitgaan. Zeker in de winter is een lekker warm jasje een must. In plaats van een winterjasje kun je ook voor een lekker warm berenpakje kiezen.

Nu weet je hoeveel babykleding je nodig hebt
Nu weet je hoeveel babykleding je minimaal nodig hebt voor je babyuitzet. Uiteraard is het heel persoonlijk hoeveel babykleding je zelf vindt dat je nodig hebt. Denk er ook aan dat je wellicht nog wat leuke pakjes of rompers cadeau zult krijgen. En heb je toch te weinig dan is wat extra kleding zo besteld.

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een babyshower of kraambezoek? Wat dacht je van deze super originele rompertjes!