Wat zijn de meest handige babyspullen voor het allereerste prille begin? Als aanstaande ouder zie je misschien door de bomen het bos niet meer: er is zóveel moois en handigs te krijgen. ´En je wilt toch het beste voor je baby?’ Uiteraard wil je het allerbeste voor je baby, maar je wilt óók voorkomen dat je allerlei onnodige babyspullen aanschaft. Toch zonde als het niet gebruikt wordt. Hoewel het uiteraard per persoon verschilt, hebben wij een top 3 gemaakt van de meest handige babyspullen. Lees hieronder onze top 3 van handige babyspullen.

Onze top 3 van handige babyspullen:

1. Rompers, daar heb je er nooit genoeg van
In de winter of de zomer, overdag of ’s nachts: de eerste periode draagt een baby altijd een romper. Een romper houdt een baby lekker warm en het houdt de luier goed op zijn plek. Rompers zijn er in alle soorten en maten: met korte mouwen, lange mouwen of zonder mouwen. Daarnaast heb je simpele rompers, maar ook ware kunstwerkjes, zoals bijvoorbeeld dit rompertje. Voor iedere gelegenheid is er wel een romper te vinden! Een romper kan in de zomer gedragen worden zonder shirtje en in de winter onder een warm truitje of een boxpakje. Als je het ons vraagt is een romper echt een onmisbaar baby-item. En rompers worden vies, soms heel erg vies. Je kunt er daarom niet genoeg van hebben. Vandaar ook dat de romper met stip op nummer 1 van onze lijst met handige babyspullen staat.

Kijk hier voor nog meer grappige rompertjes!

2. Hydrofiele doeken, onmisbaar en multifunctioneel
Ook hydrofiele doeken verdienen een plaatsje in onze lijst van handige babyspullen. Hydrofiele doeken zijn erg handig bij het afdrogen van je baby na een bad- of douchebeurt. Je kunt met een hydrofiele doek goed alle plooitjes van je baby afdrogen. Maar dat is zeker niet het enige waarvoor je ze kunt gebruiken. Hydrofiele doeken gebruik je bijvoorbeeld ook als spuugdoek, ter bescherming van je eigen kleding, onder het hoofdje in het bedje of als doek over de kinderwagen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

3. Een draagdoek of draagzak: handig en geborgen
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat niet alle ouders en baby’s dol zijn op dragen, dus niet iedereen zal het hiermee eens zijn, maar wij vinden toch dat de draagdoek of draagzak een plekje in onze top 3 van handige babyspullen verdient. Hoewel een kinderwagen ook zeker tot de handige babyspullen kan worden gerekend, is dit niet altijd een optie als je bijvoorbeeld in een flat of bovenwoning woont. Ook als je wel een kinderwagen hebt, is een draagzak of draagdoek een welkome aanvulling. Met een draagzak of draagdoek heb je jouw handen vrij voor andere dingen: huishouden, andere kinderen, de hond uitlaten, je koffie opdrinken. En zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Tegelijkertijd zit je baby lekker warm en geborgen tegen papa of mama aan. Veel baby’s worden hier dan ook rustig van en gaan lekker slapen. Je kunt een draagdoek of draagzak zowel binnenshuis als buitenshuis dragen. Over handige babyspullen gesproken: een draagzak of draagdoek behoort wat ons betreft echt tot de onmisbare babyspullen.

Handige babyspullen wanneer koop je ze?
Als je voor jezelf op een rij hebt gezet wat voor jou de meest handige babyspullen zijn, vraag je jezelf misschien af op welk moment je het beste al je babyspullen kunt kopen. Ons advies is om hier niet tot je zwangerschapsverlof mee te wachten. Je baby kan namelijk altijd eerder komen dan verwacht, hoewel de kans daarop gelukkig klein is. Het is dan fijn om alle handige babyspullen alvast in huis te hebben. Daarnaast is het ook erg fijn als je in je verlof genoeg tijd over hebt om te ontspannen of leuke dingen te ondernemen. Maar op welk moment je ook besluit om je babyspullen te gaan kopen, het belangrijkste is om er lekker van te genieten. De voorpret kan beginnen!