De roze wolk, je hebt er vast weleens van gehoord. Na de geboorte van je baby zou je gelukzalig op een roze wolk zitten. Hiermee wordt bedoeld dat je een intens gevoel van geluk en verliefdheid ervaart. Klinkt goed toch, die roze wolk? Maar klopt het ook echt? Het zorgt in ieder geval voor hoge verwachtingen van de eerste periode met je kindje. Wij vroegen drie moeders naar hun ervaringen met de roze wolk.

3 moeders over de roze wolk

Milou:
Bij mijn beide kinderen heb ik het geluk gehad na de geboorte een roze wolk te ervaren. Bij mijn eerste kindje had ik een erg vervelende bevalling, maar ik probeerde daar niet te veel mee bezig te zijn. Ondanks de vervelende bevalling zat ik de eerste periode echt op een roze wolk: ik kon mijn ogen niet van mijn baby afhouden en ik vond hem helemaal perfect! Ik was ervan overtuigd dat alle andere mensen ook zo over hem zouden denken. Op dat moment was ik ook alleen maar met mijn baby bezig: met hoe ontzettend leuk en mooi hij was. Ik kon aan niets anders meer denken. Dat heeft zeker een week geduurd. Bij mijn tweede kindje verliep de bevalling gelukkig heel goed. Heel anders dan bij mijn eerste kindje. Ik was hierdoor helemaal in extase en voelde me heel licht en helemaal geweldig. Ik was zo trots op mijn gezin en zat de eerste dagen echt op een roze wolk, zo blij was ik!

Mirjam:
Bij mijn eerste kindje verliepen de zwangerschap en bevalling niet zoals ik vooraf had gehoopt. Mijn zoontje werd een paar weken te vroeg geboren en er waren zorgen om zijn gezondheid. Hij werd opgenomen op de afdeling neonatologie. Hoe mooi en lief ik mijn baby ook vond en hoe vreselijk verliefd ik ook was: ik zat niet op een roze wolk. De zorgen om mijn zoontje en het verdriet dat hij niet bij mij in de buurt kon zijn, overheersten op dat moment. Eenmaal thuisgekomen met mijn baby ging het gelukkig steeds beter en kon ik steeds iets meer van hem genieten. De befaamde roze wolk kwam gelukkig steeds vaker tevoorschijn! Bij mijn dochtertje verliep het gelukkig allemaal een stuk beter: ik had een goede bevalling en mijn kindje was helemaal gezond. Ik was wederom helemaal verliefd op mijn baby, maar dit keer kon ik er ook echt van genieten, want er waren geen zorgen! Ik ervaarde hoe het ook kon zijn: een heerlijke roze wolk de eerste periode!

Sylwia:
Na de geboorte van mijn kinderen zat ik op een roze en een blauwe wolk. Wat een geluk om twee keer een gezond kindje op de wereld te mogen zetten! Na de kraamperiode werden de tinten van de roze of blauwe wolk intenser: van licht naar donker van fel naar flets. De realiteit nam de overhand: op een roze wolk zit je niet, daar val je vanaf, krabbel je weer op of je kijkt er naar. Het moederschap bevat zoveel tinten, dat ik ontzettend dankbaar ben om er elke dag een kleur aan te mogen geven.

Wolken in allerlei tinten
Drie moeders met drie verschillende verhalen. De roze wolk, ja het kan echt zo zijn: een intens gevoel van geluk en verliefdheid. Lekker in je eigen bubbel genieten van je nieuwe gezinnetje en kroelen met je baby. Het is alleen zeker geen garantie. Ook grijze wolken en zelfs donderwolken komen geregeld voor. Niet alles gaat immers altijd zoals gepland of gehoopt en ook emoties heb je niet altijd in de hand. Eén ding is zeker: de eerste tijd met je baby is hoe dan ook een intense, maar ook hele bijzondere periode.

Op zoek naar een leuk kadootje voor iemand op een roze wolk? Kijk dan eens naar deze schattige rompertjes!