its a girl, its a boy

Net als vrijgezellenfeestjes, is ook de babyshower een traditie waarbij anderen een feestje organiseren voor de persoon in kwestie, in dit geval de aanstaande mama. Met onderstaande tips helpen we jou om hier een onvergetelijke gebeurtenis van te maken

Wanneer plan je de babyshower?
De beste tijd het is het derde trimester van de zwangerschap. De spannendste tijd is dan voorbij, de uitgerekende datum komt al dichterbij en ondertussen wordt het fysiek zwaarder voor de aanstaande mama. Een perfect moment om haar af te leiden met een feestje en haar te verwennen met cadeautjes voor zichzelf en haar kleintje.

Wie nodig je uit?
Als het geen geheim is voor de mommy-to-be dan kan je het beste gewoon vragen wie zij graag bij dit feestje heeft. Je kan de datum en locatie dan nog steeds geheim houden natuurlijk, en haar zo alsnog verrassen.

Waar organiseer je de babyshower?
We zeiden het al: het derde trimester wordt het fysiek zwaarder en je wilt de aanstaande moeder dus juist verwennen. Een goede reden om het niet bij haar thuis, maar bij een vriendin of haar (schoon-)moeder thuis te doen. Geeft jullie ook gelegenheid om het in het geheim voor te bereiden.

Wat heb je nodig op de dag zelf?
Hapjes, drankjes en véél versiering! Een high-tea doet het altijd goed, met veel roze of blauwe (of beide, als jullie nog niet weten wat het wordt) taartjes en chocolaatjes. Roze/blauwe slingers, ballonnen, servetten, een sjerp met ‘mommy-to-be’ erop: je kan het zo gek niet bedenken of het is (online) te koop.

Hoe maak je het onvergetelijk?
De herinnering blijft natuurlijk sowieso, maar je kan het letterlijk onvergetelijk maken door tijdens het feestje veel foto’s te maken en de zwangere na afloop te verrassen met bijvoorbeeld een klein fotoalbum. Wat ook heel leuk is, is alle feestgangers te vragen voorspellingen te doen (en op te schrijven voor later) over de baby die op komst is. Bijvoorbeeld hoe hij/zij zal heten (en dan goed naar het gezicht van de aanstaande mama kijken, want kan zij dat in de plooi houden?), wat hij/zij later zal worden, wat hij/zij meekrijgt van papa en mama, en ga zo maar door. Je kan ook iedereen een wens voor de kleine spruit laten opschrijven. Of tips voor het leukste kinderboek of de mooiste film. Hier zijn voorgedrukte kaarten voor te koop, maar je kan ook zelf iets ontwerpen natuurlijk.

Een prachtige herinnering waar de aanstaande mama nog lang met plezier op zal terugkijken!